Hunden min har veldig lite og hard avføring?

Noen hunder, spesielt om de ikke er veldig aktive, kan få hard avføring av Wovv. Dette er pga risen og det rene kjøttinnholdet som gjør at det kommer lite i retur. Gi hunden 1 skive mellomgrovt brød på kvelden så den får tilført litt ekstra fiber. Da vil mage og tarm jobbe lettere. (1/2 skive til liten hund og 2 til veldig stor hund).


Hunden min bæsjer mye eller ofte?

Om hunden gjør fra seg veldig mange ganger om dagen, men lite hver gang, kan dette være et tegn på treg mage. Gi hunden en skive mellomgrovt brød på kvelden så vil tarmen jobbe lettere.
Wovv er laget for aktive hunder og noen ganger i roligere perioder kan det bli litt lite aktivitet for tarmen, som gjør avføringen veldig hard og vanskelig å få ut.

Om hunden gjør fra seg mye og ofte er dette vanligvis et tegn på at den får for mye fôr. Det den ikke har bruk for/ tar opp, går rett gjennom og viser seg i store mengder avføring. Prøv å gå ned litt på mengde fôr, vanligvis retter problemet seg da etter noen dager.

Det er alltid slik at ikke alle fôr passer alle hunder, men man bør bruke fôret i ca. 8 uker før man ser resultater. Det tar litt tid for hunden å venne seg på et nytt fôrmerke og nyttegjøre seg næringen optimalt. Så vær tålmodig!


Hunden min blir for tykk?

Når en hund får mat laget av rene råvarer, vil den nyttegjøre seg maten godt og trenger derfor mindre mat enn på andre fôrtyper. Gå ned på daglig fôrmengde eller bytt til en magrere type. Dersom en hund blir for tykk betyr det at den får mer næring enn den har bruk for og da må den få mindre mat eller mer mosjon.


Hunden min er for tynn?

Tynne hunder trenger å bli fôret flere ganger daglig. Jo tynnere hund jo flere måltid. Mengde fôr kan variere fra hund til hund og er også avhengig av aktivitetsnivå og/ eller rase. Mengden som står på sekken er veiledende og kan reguleres etter alder og aktivitet. Når man bytter til en nytt fór tar det gjerne 4-8 uker før hunden har vendt seg helt på fôret og klarer å nyttegjøre seg dette optimalt. Vi anbefaler IKKE å bytte tørrfôr med jevne mellomrom slik en del hundeeiere gjør, så lenge tørrfôret fungerer bra. Ønsker man å gi hunden variasjon er det bedre å holde seg til en type tørrfôr og heller tilsette fôret litt matrester, hermetikk, kjøtt ol. Ved å tilsette f.eks. frysetørket vom, kan man øke fettinnholdet i foret dramatisk (frysetørket vom inneholder 57 % fett) Dette er en god løsning for jakthunder, valper, gamle hunder, diende og drektige tisper som er for tynne og andre som trenger litt mer kjøtt på beina.


Hunden min har begynt å røyte?

Når man bytter fôrmerke,  hender det at dette kan sette i gang røyting. De fleste hunder røyter 2 ganger i året. Mest om våren , men også på høsten for å gjøre plass til vinterpelsen. Wovv inneholder 4 ganger så mye B-vitaminer som andre fór. Dette har vi gjort for å hjelpe våre 4-bente med å holde på pelsen. Når man starter med et nytt fôrmerke vil det ta tid før man ser hvordan dette fungerer på pelsen, normalt rundt 8 uker. Hundene har gode lagre på vitaminer og mineraler. Disse vil være oppbrukt etter 4-8 uker dersom man starter med et fór som er av dårligere kvalitet enn tidligere. Mange kunder tenker ikke på dette når de bytter fór og forstår ikke hvorfor hunden plutselig begynner å røyte etter at den har gått på et fór i 2-3 mnd. Pelsen er bygget opp av proteiner og dersom et fór inneholder for dårlig proteinkvalitet, vil hunden gi alt proteinet til indre organer, muskler osv. Pelsen er det siste som prioriteres. Er fôret av for dårlig proteinkvalitet ser man dette etter noen mnd ved at røytingen øker betraktelig.


Hvorfor bør jeg velge Wovv hundefôr?

Norske og Nordiske hunder er i verdenstoppen i hverdagsaktivitet. Ikke i noen andre land i verden er folk så mye på tur med hundene sine som vi i Skandinavia. Wovv er utarbeidet og produsert for aktive hunder. Vi sykler, jakter, går på ski, jogger, går daglige turer og er generelt mye ute med våre hunder. Dette gjør at hundene har større behov for gode protein og fettkilder for å kunne prestere.


Hvorfor er det ujevn/forskjellig farge på pelletsen i fôrsekkene?

Wovv er ikke tilsatt kunstig farge (som gjør all pelletsen jevn brun) siden vi ikke ønsker å tilsette mer kjemikalier enn nødvendig.