Etter 30 år med hund, som eier, oppdretter og eier av butikken Hund som Hobby Drive In var tiden inne for å lage et eget hundefôr.

I årenes løp har jeg drevet med mange typer hundesport, som blant annet bruks, jakt og utstilling. Fremfor alt et aktivt liv med hundene, og har hele veien hatt stort fokus på råvarer og innhold. Du blir hva du spiser om du er hund eller menneske. Målet mitt med å produsere et eget hundefôr, var å lage det absolutt beste hundefôret jeg kunne tenke meg å tilby mine egne hunder. Dette målet har hele tiden vært styrende for prosessen fra start til mål. Jeg er nå stolt og glad over å kunne si at målet er oppnådd!

Hunder trenger rene proteinkilder og lettopptakelig karbohydrat for å prestere. Jeg mener ris er den eneste karbohydratkilden som fungerer på magen til en aktiv hund. Kornprodukter og mais er fyllstoff uten særlig nytteverdi. Ris binder i tillegg magen og gjør at de ikke så lett får diaré ved stress og/eller høye påkjenninger.

Når det gjelder proteinkilder er lam mitt førstevalg. Årsaken er at disse dyrene stort sett spiser naturlig føde og ikke er oppfôret med veksthormoner slik som okse og kylling ofte er. Lam er også en av de beste proteinkildene når det gjelder å forebygge allergi og i tillegg har det god smaklighet. Wovv er laget på rent, tørket og ferskt lammekjøtt for optimal smak og inneholder ikke kjøttmel eller biprodukter av kjøtt.

Fôret er smaksatt med lammelever og fett på slutten av produksjonsprosessen. Det er i tillegg tilsatt en større mengde vitamin B, som fungerer svært godt mot røyting, styrker klør og gjør at tarmen nyttiggjør seg næringen optimalt. B-vitamin kan ikke overdoseres, og skilles ut av kroppen om det blir for mye av det. Wovv hundefôr inneholder også omegafettsyrer fra laks som er viktig for ledd og pels, gresskarkjerner som er en svært god kilde til mineraler, glukosamin for leddbrusk, og tranebær som har en forebyggende effekt mot urinveisinfeksjoner.

Hva kjennetegner et godt fôr?
Hunder spiser alt så lenge det smaker godt, så smaklighet er ingen sikker kilde for kvalitet. Det som kommer ut av hunden hver dag er derimot et veldig sikkert tegn på kvalitet. Mye avføring er tegn på høy prosent av fyllstoff i fôret, og at hunden ikke nyttiggjør seg fôret optimalt. Avføringen skal være hard og tørr, ikke lukte mye og være lett og plukke opp. Men viktigst av alt er at det skal være små mengder som kommer ut i forhold til hva hunden spiser.

Er det viktig med et ferskt og kortreist fôr?
Ferskt fôr smaker godt og om veien fra produksjon til butikk er kort, er det mindre fare for temperaturforandringer som gir kondens i sekkene slik at f.eks. sopp får god grobunn. Sopp i hundefôr er vanlig, da alle typer tørrfôr inneholder ca. 10 % vann. Forskere mener at mange av de mest vanlige sykdommene hos hund er forårsaket av nettopp denne soppen. Typiske sykdommer kan være ørebetennelse, hudproblemer og allergier.

 

– Ine Meidell, hundeentusiast og innehaver av Hund som Hobby Drive In